Breaking News

ေဘးဥပါဒ္ကင္းတဲ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္ ဟင္းခတ္ၾကက္သားမႈန္႔


၁/ ၾကက္သား အစိမ္း 200 g ( ရင္ပံုသား အေရခြံမပါ)
၂/နံနံပင္ အပင္ႀကီး ၃ ပင္
၃/ နံနံေစ့ လက္ဖက္စားဇြန္း တဇြန္း
၄/ဆား 30g
၅/ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ
၆/ ေနၾကာဆီ-10g

ပထမဦးဆံုး ၾကက္သားကိုအတံုးခပ္ေသးေသးတံုးရပါမယ္, ၿပီးေတာ့မွ က်န္ေနတ့ဲ နံနံပင္+ၾကက္သြန္ျဖဴ+နံနံေစ့ တို႔ကိုညက္ေအာင္ ေရာႀကိတ္ရပါမယ္..
ၿပီးသြားတ့ဲအခါ ၾကက္သားန႔ဲ ႀကိတ္ၿပီးသား အားလံုးကို ေရာၿပီး ႀကိတ္စက္မွာ ေရာႀကိတ္ရပါတယ္.. ေတာ္ေတာ္ေလးညက္လာတ့ဲအခါ non sticky frying pan ထဲ ဆီ 10 g ထည့္ၿပီး ပူလာတ့ဲအခါ ေရာႀကိတ္ထားတာေတြထည့္ၿပီး မီး ေအးေအးန႔ဲ ေျခာက္ေအာင္ေလွာ္ေပးရပါတယ္ရွင္..ဆား 30 g လဲ အဲဒီအခါတပါထဲ ထည့္ရပါတယ္..
အေတာ္ေလးေရစစ္ေျခာက္သြားတ့ဲအခါမွ ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ၿပီး ထပ္ႀကိတ္ရပါတယ္..လံုးဝညက္သြားတ့ဲ အခါမွာေတာ့ ခု supermarkets ေတြမွာ ေရာင္းေနေသာ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ဘာမွမဆိုင္ပဲ က်န္းမာေရးန႔ဲညီၫြတ္တ့ဲ ဘာ chemical မွ မပါတ့ဲ ေဘးအႏၲရာယ္ကင္း လတ္ဆတ္တ့ဲ ၾကက္သားမႈန္႔ကို ရရွိပါေတာ့တယ္..ေရခဲေသတၱာထဲထားစားရင္ ၃ ပတ္ထိခံပါတယ္

ၾကက္သားမႈန္႔ 5 g တဇြန္းမွာပါတ့ဲ calories ကေတာ့ 12 ျဖစ္ပါတယ္ရွင္..ဒီၾကက္သားမႈန႔္တမ်ိဳးထဲန႔ဲ ဟင္းေတြစခ်က္ေနပါၿပီ..ဆားလဲ ထပ္သံုးစရာမလိုေတာ့ဘူးေလ..ဘယ္ ဟင္းခ်က္ခ်က္ ဟင္းခတ္မႈန္႔မပါလို႔မွ မျဖစ္တာဆိုေတာ့
ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္တ့ဲအခါ လြယ္ကူသလို စိတ္ရွင္းရွင္းထားစားႏိုင္တယ္ေလ..
လက္ေတြ႕လုပ္ျပဖို႔ႀကိဳးစားေနပါတယ္ရွင့္..မ်က္စိန႔ဲျမင္ရတာပို လြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္…က်မရ႔ဲ ခ်စ္လွစြာေသာ အမ , ညီမေတြကို ကိုယ္တိုင္ထပ္လုပ္ၿပီး ေပးပါမယ္ရွင္..
(ေမပုလဲ​ေအာင္​​ကိုေဖ့ဘုတ္​မွ ​ေဖာ္​ျပပါသည္​)


No comments